NJ(B)CH Fort Hjort Nana
 
Nana er ei trivelig og meget sosial tispe som kommer ifra kennelen Fort Hjort, hos Tore Bjørnbet i Trondheim. Etter råd fra avlsutvalget tokjeg kontakt med Bjørnbet, og i romjula -03 ble det tur opp til Trøndelag på besøk. Det var veldig greit å få hilst på både oppdretter, valper ogmora NJ(B)CH Gurue. Her var det absolutt ingen tvil om seriøsitet ellerom at valpene fikk helt topp oppfølging helt ifra starten. Når jeg i tillegg ble tilbudt førstevalget på tispe, så var det bare å glede seg til henting i februar!
 
Navnet fikk Nana etter den latinske betegnelsen på dvergbjørka, betula nana. Ordet betyr liten, og selv om hun har idealhøyden i utstillingssammenheng, så ER det en liten dame for meg som er vant til jæmt- og gråhund. Størrelsen er jeg forøvrig veldig fornøyd med. Det er utrolig praktisk i mange sammenhenger med en liten og lett hund.
 

Nana har hele vegen vært en lettlært og utrolig real og glad hund. Så lenge hun får både mental og fysisk trening så er hun godt fornøyd. Hun har helt ifra valpestadiet vært med overalt og har blitt en svært sosial og trivelig jente! Allerede før hun var 10 mnd var hun godkjent på både ferskspor og blodspor. I tillegg har hun gjort det godt på jaktprøver og bra på utstilling. Dette har gjort at hun i mai kunne smykke seg med tittelen Norsk jaktchampion.

Hun kvalifiserte seg også til deltagelse i NM-band 2008 på Dovrefjell. Her gikk vi oss til en 9. plass sammenlagt. Et resultat vi vel må si oss fornøyd med ettersom både hund og fører var "førstereis" i NM-sammenheng. Vi ble også tatt ut til NM i Østfold i 2009. Her gikk vi til en sammenlagt sjetteplass og var veldig godt fornøyd med det. Fjellbandets Vårin fra A-kullet vårt ble NM-vinner her!